Loading...

Η Άνοιξη της Αστρονομίας

 

Η Άνοιξη της Αστρονομίας

Το Κολλέγιο Ανατόλια και η Ένωση Ελλήνων Φυσικών (ΕΕΦ) οργανώνουν από κοινού σειρά διαλέξεων με ομιλητή τον Καθηγητή Αστρονομίας του ΑΠΘ κ. Νικόλαο Κ. Σπύρου. Οι διαλέξεις θα γίνονται Τρίτη 18:00-20:00 στην αίθουσα Tracy (Τρέισι) του 2ου ορόφου του κτιρίου Μακεδονία, με έναρξη την Τρίτη 6  Μαρτίου. Απευθύνονται σε μαθητές/μαθήτριες, σε φοιτητές και σε ενήλικες με ενδιαφέρον για την Αστρονομία.

Η Αστρονομία ήταν μία από τις τέσσερις πρώτες επιστήμες και γεννήθηκε στην αρχαία Ελλάδα. Η σημερινή εποχή χαρακτηρίζεται ως διαστημική και αυτό φαίνεται από τις επιστημονικές έρευνες και δημοσιεύσεις, τις εκδηλώσεις που οργανώνονται, τους συλλόγους που ιδρύονται, καθώς και τους διαγωνισμούς και τα projects σε παγκόσμιο επίπεδο.

Εδώ και αρκετά χρόνια το μάθημα της Αστρονομίας, ιδιαίτερα δημοφιλές μεταξύ των παιδιών, καταργήθηκε από την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Ωστόσο η βαθμιαία εισαγωγή των μαθητών σε ενδιαφέρουσες έννοιες της Αστρονομίας και του διαστήματος τους οδηγεί στο να μάθουν για το παρελθόν του σύμπαντος, να γνωρίσουν τη σημερινή πορεία της επιστήμης και να μάθουν για τις πιθανές μελλοντικές εξελίξεις, καθώς μεγάλο μέρος των τεχνολογικών εφαρμογών αναπτύσσονται και δοκιμάζονται στο διάστημα.

Παράλληλα, το αντικείμενο της Αστρονομίας είναι ένα τέλειο υπόδειγμα της παγκόσμια κυρίαρχης εκπαιδευτικής προσέγγισης του STEM (Science, Technology, Engineering, Math), καθώς συνδυάζει γνώσεις όλων των Επιστημών, των Μαθηματικών και της Τεχνολογίας.

Ο Καθηγητής κ. Νικόλαος Κ. Σπύρου και η ΕΕΦ συμμετέχουν στο πρόγραμμα αφιλοκερδώς

  • Για την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων, το κόστος συμμετοχής είναι 40€ για 6 διαλέξεις στις 6/3, 13/3, 20/3, 27/3, 17/4, καθώς και μία εμβόλιμη 6η ημερομηνία που θα ανακοινωθεί σύντομα.
  • Σε περίπτωση συμμετοχής περισσοτέρων του ενός μελών της ίδιας οικογένειας, το κόστος είναι 40€ για όλη την οικογένεια.
  • Το σχολείο εξυπηρετείται από τη γραμμή 58 του ΟΑΣΘ (http://oasth.gr/#el/routeinfo/list/102/63/1/).
  • Το κυλικείο στο American College of Thessaloniki (ACT) λειτουργεί και τις απογευματινές ώρες.
Πληρωμές:

Μέσω κατάθεσης στην Εθνική Τράπεζα.
ΙΒΑΝ:GR43 0110 8950 0000 8952 9800 024
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ: ΕΦΟΡΟΙ ΚΟΛΛΕΓΙΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΑ

Παρακαλούμε συμπληρώνετε ως αιτιολογία κατάθεσης το ονοματεπώνυμο του συμμετέχοντος και την κωδική ονομασία "Σεμινάρια Αστρονομίας".


Για εγγραφές και περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε επικοινωνήστε με το γραφείο του STEM
Ώρες λειτουργίας: Δευ-Παρ 10:00 - 15:00
Τηλ: 2310 398 289
Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
 

Share